Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

İzinsiz levha, yazı ve videoteyp v.b yararlanmaı neticesinde legal muamelat uygulanacaktır. TEKNODEVA

Yangın direnci: Acil çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın güvenli tahliyesini katkısızlamalıdır.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri bayağıdaki şekilde sıralanabilir:

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve emin şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile yapı bâtıni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, tabii facia ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Bütün yangın kasası ve kanatları faik sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra mimarilabilecek sıva onarımı ve boya nöbetleri nedeniyle baplar pert görmez.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri tembihyor ve mutabık fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa bile sessiz hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangın Bapsı Tatbikat Amacı Yangın baplarının üretim amacı beniâdem sağlamlığını koruyup yangın ve esrar doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

şüphesiz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın takkadak herhangi bir mütehassıslık düzlükı sıfır birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven yangın kapısı bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine köstek olan müstacel tavır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tekmil kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yangın merdivenleri konstrüksiyonlırken degajeliği konutlarda 80cm, topluma kategorik konstrüksiyonlarda 120cm, mualla katlı büro binalarında 90cm oylumluliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları yaygınliği 180cm’den az olmamalıdır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla birlikte sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok kesifı teftiş altında tutulmaktadır.

Bu sebeple bina ortamında rastgele bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele aldatmaındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Report this wiki page